Bij Avans in Breda ontwikkelen ze kerstballen van biologisch plastic in combinatie met kerstboomnaalden. Bas Koebrugge (l) en Werner Müller (m) zijn als projectleiders betrokken, Ruben Hooijmaijers is student.
Volledig scherm
Bij Avans in Breda ontwikkelen ze kerstballen van biologisch plastic in combinatie met kerstboomnaalden. Bas Koebrugge (l) en Werner Müller (m) zijn als projectleiders betrokken, Ruben Hooijmaijers is student. © Pix4Profs/René Schotanus

Duurzame kerstbal: dubbel genieten van je kerstboom

Hoe komt een duurzame boodschap écht binnen? Als je die koppelt aan een activiteit waarbij overdaad en consumeren centraal staat, zoals het kerstfeest. Bij Avans Hogeschool bedachten ze de duurzame kerstbal, gemaakt van onder meer kerstboomnaalden.

  1. Explora Breda is meer dan onderwijsproject voor hoogbegaafden: ‘We willen kinderen gelijke kansen bieden’
    PREMIUM

    Explora Breda is meer dan onderwijs­pro­ject voor hoogbegaaf­den: ‘We willen kinderen gelijke kansen bieden’

    BREDA - Passend onderwijs bieden en tegelijkertijd twee werelden samenbrengen, dat is het idee achter Explora Breda. Potentieel talentvolle leerlingen van de Dr. De Visserschool uit het Ginneken en basisschool De Fontein uit Brabantpark vormen vanaf dit voorjaar samen een klas voor hoogbegaafd onderwijs. ,,We willen een steentje bijdragen in de strijd tegen kansenongelijkheid.”

In samenwerking met indebuurt Breda