Volledig scherm
Breda Barst 2015 © Joyce van Belkom/Het Fotoburo

Duizenden muziekliefhebbers dit weekend bij 20e editie Breda Barst (video's & fotoalbum)

BREDA - De 20ste editie van Breda Barst kende een stevige aftrap met zware gitaarbands.Tussen al het geweld door is er een romantische bruiloft bij het water en kunnen kinderen vogelkooitjes schilderen in het park. Twee dagen lang pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. Popjournalist Willem Jongeneelen deed verslag.

22.00 uur - Afsluiter Breda Barst: Fiction Plane. De zoon van Sting mag straks het licht uitdoen.

21.00 uur - Robbing Bank trad als eenmansband op in De Spaanse Kraag. Eigenlijk heet hij Robin van Saaze. Hij trad al twee keer eerder op op Breda Barst, met Drive Like Maria. "Dat was steeds super gaaf. Gelukkig was het dat vandaag ook weer. Te gek festival dit!" Op 16 oktober verschijnt zijn nieuwe album.

20.30 uur - Op de boot door De Singel naar de Haven vanuit Breda Barst. De band Fiction Plane verzorgt een akoestische sessie op de sloep. (let op: de foto is gemaakt door Mario van de Corput van Breda Barst).

20.00 uur - Spike van The Deaf speelde live Coming Down That Road, een nummer van de eerste plaat. "Joost Zwagerman vertelde me ooit dat het een van de tien liedjes was die het vaakst draaide. Hij kwam bij me binnen op het podium en heb hem aangeroepen. Dat moest even. Heavy man, zijn dood. Voor de rest is Breda Barst een geweldig feestje. Prachtige locatie! En hopelijk nog 20 jaar erbij!"

19.15 uur - Stevig optreden vol aan de sixties verwante garagerock van The Deaf. Hij eert Joost Zwagerman met een van de favoriete songs van Joost.

19.00 uur - In het park konden kinderen het hele weekend vogelkooitjes beschilderen.

18.15 uur - Fraaie libellen met discobeats op de achtergrond in Park Valkenberg

17.45 uur - Nog meer topblues op Breda Barst. Uit Nashville: The Delta Saints.

16.15 uur - Stampende en dampende blues in schitterend bomenrijk decor. My Baby is in bloedvorm.

16.10 uur - De band My Baby vermengt blues met groove en aparte instrumenten. Publiek overdonderd door de hoge kwaliteit en aanstekelijkheid van hypermoderne blues.

16.00 uur - Zonovergoten dag twee van Breda Barst is geopend! Veel vrolijke blazers bij Skippabeat.

Zaterdag

23.15 uur - Bij de ingang van het park is dit jaar voor het eerst het inkomende publiek geteld. Bij aanvang van de afsluitende act De Staat waren dat er 18.000. Dat is veel! Dag 1 van 20 jaar Breda Barst overtreft de stoutste verwachtingen. De Staat heeft er ook nog even zin in.

22.30 uur - De Spaanse Kraag ontploft. Oordoppen aangeraden.

22.10 uur - Bruidspaar Ronde gooit bloemen in het publiek en Ronde speelt 'We Are One'.

21.50 uur - Allemaal die voetjes van de vloer!

21.00 uur - Verrassing op Breda Barst: Fake Billy & The False Prophets. Ingevallen. Aangename garagerock met babbels en ballen!

20.45 uur - Breda geniet van een sfeervolle eerste avond bij De Spaanse Kraag​. Bekijk de line up van De Spaanse Kraag tijdens Breda Barst 2015.

20.00 uur - Het kersverse echtpaar opent Silent Disco met Ierse muziek van The Dubliners.

19.45 uur - Park Valkenberg is volgestroomd voor Causes; hoog gezongen popsongs vol emotie.

19.05 uur - Ook de zwoele, jazzy hiphopklanken van The Cool Quest trekken veel publiek.

18.00 uur - Psychedelisch hoogtepunt van zaterdag Breda Barst uit Twente: PAUW staat op de planken.

17.00 uur - Inmiddels stroomt de dansvloer vol bij het Suikerbeat podium. Bekijk hier het hele programma van het tweedaags gratis festival: www.bredabarst.nl/programma.

​16.15 uur - De trouwceremonie duurde niet heel lang, Tank86 trapt af.

16.00 uur - De bruiloft is de grote blikvanger dit jaar op het festival. Om 16.00 uur zijn Bart Kokx en Mendy Leguijt officieel in de echt verbonden.

Mooie annekdotes, veel vrienden waren aanwezig bij de plechtigheid en op de achtergrond klonken beats. Met als afsluiter de kus en applaus.

15.30 uur - Het belooft een kleurrijke jubileumeditie van Breda Barst te worden. ​Onder het genot van 'Suikerbeats' betreden de eerste mensen Park Valkenberg in Breda.

Volledig scherm
Breda Barst
Volledig scherm
Breda Barst
Volledig scherm
Breda Barst
Volledig scherm
Jongste bezoeker op Breda Barst: Ven Kock, 1 jaar oud.

In samenwerking met indebuurt Breda