Volledig scherm
Foto Else Loof

Duimen omhoog voor Occupy-demonstrant in Breda

BREDA - Op de Markt in Breda staat zaterdag en zondag een tentje, met een man erbij. Hij heet Hugo Jansen, komt uit Ossendrecht en demonstreert in Breda in zijn eentje in het kader van de actie Occupy.

Die begon op 17 september in Wall Street in New York als protest tegen de macht van banken en breidt zich sindsdien uit naar andere landen. Vandaag is de manifestatie in Amsterdam begonnen, met vertakkingen naar onder meer Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Arnhem. Jansen had eerst naar Amsterdam te gaan, maar besloot op het laatste moment om zijn koers te wijzigen.,,Ik dacht: daar zijn ze al met honderden, wat voegt één persoon daar nou aan toe? Ik denk dat ik hier in Breda meer attentiewaarde krijgt." Hij heeft goed gedacht, want regelmatig komen voorbijgangers een praatje maken of ze steken een duim omhoog. ,,Alleen maar sympathieke reacties heb ik totnogtoe gehad. Niemand die het er niet mee eens is." Wat zijn motivatie is? ,,Ik ben heel boos op de banken. Zij hebben de wereldwijde crisis veroorzaakt. En zij zijn de enige die er goed van af komen, met hun bonussen en dergelijke. De gewone mensen zijn de dupe. Dit kan zo niet langer."

Jansen houdt ondertussen een weblog bij.Lees maandag meer in BN DeStem

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneutraal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’
    Update + video + foto's

    Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneu­traal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’

    BREDA - Alsof de koning zelf zijn paspoort komt verlengen, zoveel pers is er vrijdagmiddag aanwezig bij de ingang van het stadskantoor. Op de agenda echter geen adellijk bezoek, maar de non-binary persoon Leonne Zeegers. Dankzij een uitspraak van de rechter mag zij als eerste Nederlander een paspoort aanvragen waarin niet expliciet vermeld staat of ze man of vrouw is. In plaats van een V staat er X/X.

In samenwerking met indebuurt Breda