Podium Bloos in Breda, in dit geval tijdens een verkiezingsavond. Links burgemeester Paul Depla, met naast hem Arjen van Drunen (PvdA) en helemaal rechts Boaz Adank (VVD).
Volledig scherm
Podium Bloos in Breda, in dit geval tijdens een verkiezingsavond. Links burgemeester Paul Depla, met naast hem Arjen van Drunen (PvdA) en helemaal rechts Boaz Adank (VVD). © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Druk op de ketel: ‘Snel besluiten, anders moet Podium Bloos misschien wel dicht’

BREDA - Sluiting dreigt voor Podium Bloos in Breda, wanneer het theater voor 2025 geen maatregelen neemt om geluidsoverlast tegen te gaan. Met die waarschuwing stapt wethouder Marike de Nobel (Cultuur, GroenLinks) naar de gemeenteraad.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Breda