Volledig scherm
Redhead days 2018 credit René Schotanus / Pix4Profs © René Schotanus / Pix4Profs

Druilerig begin roodharigendagen in Breda, maar toch een 'ons-kent-ons sfeertje'


BREDA - Redheads Days 2018 kende een wat druilerige zaterdag. Dat is jammer want aan het enthousiasme van de vrijwilligers en bezoekers schortte het allerminst. Ondanks het feit dat de miezerregen de bezoekersaantallen wat drukte, hing er al snel een ons-(her)kent-ons sfeertje dat zo kenmerkend is voor de Redhead Days. 

De familie Wetzel, vader, moeder Pia, en de drie kinderen zijn er speciaal voor uit Mönchengladbach (De.) naar het Bredase kasteelplein gekomen. De drie kids, variërend van anderhalf tot vijf jaar oud, hebben alle drie knalrood haar. Dit terwijl vader noch moeder rood haar hebben. ,,Mijn ouders én mijn zus hebben allemaal rood haar", zegt Lia. ,,Ikzelf had vroeger hooguit wat rossig haar. Het gekke is dat míjn kinderen rood haar hebben terwijl de dochter van mijn zus juist blond is." Voor het Duitse gezin is dit het eerste bezoek aan het roodharigenfestival en Pia omschrijft de sfeer al direct na aankomst als 'gezellig en gemoedelijk'. 

Het summum

De aanwezige fotografen maken dankbaar gebruik van de aanwezige mannen en vrouwen met rood haar. Cyril Chaumant is er speciaal voor uit Frankrijk gekomen. ,,Niet omdat ik zelf rood haar heb", zegt hij lachend terwijl hij even de pet van zijn kale hoofd tilt. ,,Voor een fotograaf is rood haar het summum. Ikzelf ben er helemaal van gecharmeerd omdat mijn zoon rood haar heeft."

Een van de huisfotografen van de Redhead Days heeft er speciaal een ventilator voor geplaatst in een van de overdekte stands. 

Een woordvoerder van de organisatie laat weten dat er, mede door het weer en de relatief laat op gang gekomen publiciteit, inderdaad minder bezoekers zijn dan de vorige editie. Wel kan hij al vroeg op de middag melden dat er op dat moment zeker 150 kroegentocht-kaarten zijn uitgedeeld. ,,Dus dat loopt op zich prima. Ook voor de rondvaarttochten en andere activiteiten hebben veel voorinschrijvingen gehad en ook vandaag nog een heel aantal aanmeldingen binnen gekregen. 


Op zondag vind de inmiddels traditionele fotoshoot plaats. Rond 12.15 uur in park Valkenberg.

 1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
  PREMIUM

  Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

  BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

 • Eric Hellemons (5%)
 • Rob Penders (13%)
 • Ruud Brood (46%)
 • Robert Maaskant (15%)
 • iemand anders... (21%)
4245 stemmen