Drugsoverlast aan Van Coothplein

BREDA Sinds twee maanden is het raak in het appartementencomplex van AlleeWonen op het Van Coothplein in Breda. Het is er een ‘lopend buffet van zwervers en drugsgebruikers’, vertelt een van de bewoners. De politie vermoedt een verschuiving van drugsoverlast naar het centrum van de stad. 

Bij binnenkomst in de hal van het Van Coothplein valt als eerst de geur op van urine. Een gele plas bij de lift, nog een in het trappenhuis. ,,Je moet sprongen maken in het trappenhuis als je de uitwerpselen wilt ontwijken”, vertelt Trudy Van der Kleijn-Braspenning. Het is het spoor die de zwervers en drugsgebruikers achterlaten in de flat. ,,Op een gegeven moment voel je je hier niet veilig meer. Vorig weekend stonden ze hier in de hal te dealen. Ik ben soms bang om mijn vuil beneden naar het containerhok te brengen”, vertelt Van der Kleijn.

,,We denken dat de overlast te maken heeft met een verschuiving van de gebruikers en zwervers van de Slingerweg en het Valkenberg", vertelt Eric Passchier van de politie. AlleeWonen, de woningcorporatie die de appartementen verhuurt, heeft al ‘tientallen meldingen’ binnengekregen van de bewoners. Jos Hendrickx, manager Wonen: ,,We hebben twee adressen in beeld in het pand. Daar komt de overlast vandaan en daar komen de bezoekers langs.” De woningcorporatie vraagt de bewoners de overlast zoveel mogelijk te blijven melden. ,,We moeten een dossier opbouwen. Daarmee staan we sterker bij een rechtszaak voor het ontbinden van de huurovereenkomst van de overlastgevers."  De zaak heeft bij AlleeWonen een hoge 'hoge prioriteit': ,,We hebben begin volgend jaar een afspraak met de Stichting Maatschappelijke Opvang, politie en gemeente om te kijken hoe we dit probleem aanvliegen."

  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda