In juli deed de politie in het onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken door het  Tito- en Dino-kartel een inval in onder meer dit pand aan de Haagdijk in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
In juli deed de politie in het onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken door het Tito- en Dino-kartel een inval in onder meer dit pand aan de Haagdijk in Breda. © Mariëtte den Engelse

‘Drugskartel Tito en Dino gelieerd aan voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi’

Het van oorsprong Bosnische misdaadkartel waar de recherche in Breda sinds juli onderzoek naar doet, heeft banden met Ridouan Taghi, Nederlands meest gezochte en gevreesde cocaïnecrimineel.  Ook is de zogeheten Tito- en Dino-bende gelieerd aan Taghi's veronderstelde criminele partner Rico R., bijgenaamd Rico de Chileen.

  1. Politie neemt voor miljoenen in beslag bij groot internationaal witwasonderzoek, ook invallen in Breda

    Politie neemt voor miljoenen in beslag bij groot internatio­naal witwason­der­zoek, ook invallen in Breda

    BREDA - Bij een grootschalig witwasonderzoek zijn politie en justitie dinsdag, ondersteund door Europol en Eurojust, op 28 adressen in Nederland, Bosnië, Slovenië, Spanje en België binnengevallen. Het onderzoek richt zich op een Bosniër en zijn Nederlandse vrouw die zeer waarschijnlijk betrokken zijn bij grootschalige cokehandel. De actie deze dinsdag is een zoektocht naar het grote geld.

In samenwerking met indebuurt Breda