De regiekamer van waterschap Brabantse Delta, in Breda. Droogtecoördinator Inge Wesel (staand): ,,Nederlanders gaan er wat makkelijk vanuit dat er altijd voldoende schoon water beschikbaar zal zijn. En denken dat de droogte na één bui is opgelost.”
Volledig scherm
PREMIUM
De regiekamer van waterschap Brabantse Delta, in Breda. Droogtecoördinator Inge Wesel (staand): ,,Nederlanders gaan er wat makkelijk vanuit dat er altijd voldoende schoon water beschikbaar zal zijn. En denken dat de droogte na één bui is opgelost.” © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Droogte in West-Brabant nu pas voorbij: ‘We moeten gaan leren om minder water te gebruiken’

BREDA - Nu pas is de grondwaterstand in West-Brabant weer redelijk normaal. Na de extreem droge zomer van 2018 zette het waterschap Brabantse Delta alle zeilen bij. ,,Misschien moeten we accepteren dat er af en toe weinig water is. En gaan leren om minder te gebruiken.” 

Goed nieuws vanuit de Bredase regiekamer van het waterschap.  Waar het in Oost-Brabant nog steeds ernstig tobben is met verdroogde gebieden, gaat het in West-Brabant letterlijk opwaarts. Het duurde anderhalf jaar, maar de waterstanden zijn nu enigszins gewoon. 

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda