Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Drogeren van autistische Bredanaar bewezen, maar stelen niet

BREDA - Drie jonge Bredanaars zijn donderdag vrijgesproken van het bestelen van een autistische plaatsgenoot. De rechtbank in Breda oordeelde weliswaar dat ze de man hebben gedrogeerd, dat er spullen zijn gestolen, maar er is onvoldoende bewijs dat de Bredanaars daarvoor verantwoordelijk zijn.

Het gaat om een oude zaak uit 2014. De drie mannen stopten een bedwelmende stof in het bier van de autistische man toen die even naar de wc was. De jongeling werd daarna ziek, moest kotsen en ging naar bed. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, waren zijn portemonnee, pinpas, laptop, telefoon en een blok hasj weg. 

De rechtbank kan niet bewijzen dat één van de mannen die spullen heeft gestolen. Ook kan de rechtbank niet bewijzen dat ze met z'n drieën iets over de diefstal hebben afgesproken, waardoor ze allemaal schuldig zouden zijn. Volgens de rechtbank is het dus mogelijk dat iemand anders dan de drie de diefstal pleegde, al sluit ze ook niet uit dat één van hen later die nacht alleen is teruggekeerd voor de diefstal. Dat is echter onvoldoende voor een veroordeling.

In samenwerking met indebuurt Breda