Omslagfoto evenement Sub:Merged Facebook © Sub:Merged Facebook The Gathering
Volledig scherm
Omslagfoto evenement Sub:Merged Facebook © Sub:Merged Facebook The Gathering © Sub:Merged The Gathering

Driedaags technofestival Sub:Merged gaat niet door

BREDA - Sub:Merged The Gathering is van de baan. Het grootse technofestival op Breepark, dat van 22 tot en met 24 september zou worden, is afgelast. 

Dat bevestigt Breepark. Het evenement werd op Facebook groots aangekondigd. De organisatie, in handen van platenlabel Sub:Merged, mikte op 100.000 bezoekers. Het festival zou 24 uur per dag moeten doorgaan. 

Line-up

 Veel mensen waren enthousiast, maar er was ook scepsis: lang duurde het voor de line-up bekend werd en ook de vergunning van de gemeente was nog niet rond. Dat laatste was nog niet geregeld: een deel van de line-up is wel bekend gemaakt: onder andere dj's Dr. Motte en Secret Cinema zouden op het festival verschijnen.

,,Het was natuurlijk krap", reageert Maartje Jansen van Breepark. ,,Wij zijn niet de partij die over het wel of niet doorgaan van een evenement beslissen. Maar we hebben wel ervaring met het organiseren van evenementen, dus we proberen erin te adviseren", vertelt zij. ,,We hebben wel aangegeven dat in de tijd die er nog was om het evenement te organiseren en de datum dat het festival gehouden zou worden er nog een hoop geregeld moest worden. Daarnaast was de vergunning nog niet rond", geeft Jansen aan. 

De gemeente was nog met de organisatoren in gesprek, geeft woordvoerster Sonja van Ginneken aan in een reactie. ,,Ze hebben ons deze week medegedeeld dat het niet doorgaat”, aldus de zegsvrouw. ,,De organisatie wil nog met ons in gesprek om hun beslissing nader toe te lichten. Dat wachten we even af”, stelt Van Ginneken.

Omwonenden

Voor omwonenden vermoedelijk een opluchting. Want die zagen enorm op tegen het evenement in september. Dorpsraad Bavel en Wijkraad Heusdenhout uitten hun zorgen voor geluidsoverlast

De organisatie van Sub:Merged The Gathering was niet bereikbaar voor commentaar. Tegenover Vice geeft managing director Mohamed Medhat Abdelaziz aan dat het festival wordt verplaatst naar 2018 en ook dan in Breda zal plaatsvinden. Hij wijt de afgelasting aan een 'golf aan negatieve publiciteit', waardoor het evenement een hoop investeerders en sponsoren kwijtraakte. 

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda