Volledig scherm
Overval Domino's Breda © Rob de Haas - Mainstay Media Breda

Drie tieners aangehouden voor gewapende overval op pizzeria en straatroof in Breda-Noord

BREDA - Drie jongens die eind vorig jaar een afhaalpizzeria in Breda-noord zouden hebben overvallen met een vuurwapen zijn maandagochtend door de politie aangehouden. Het trio is 15, 17 en 18 jaar oud. Het gaat om een vestiging aan de Roeselarestraat. De 15-jarige jongen wordt ook verdacht van een straatroof in Breda-Noord op zaterdag 28 januari 2017.

De overval vond plaats op vrijdagavond 14 oktober 2016 rond 20.40 uur in de Roeselarestraat. De twee overvallers drongen de pizzeria binnen en bedreigden de vijf personeelsleden met een vuurwapen. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak aanwezig.

Er raakte niemand gewond. De buit namen ze mee in een groene plastic zak. De daders gingen er te voet vandoor. Ze staken de Groenedijk over, in de richting van de Stabroekstraat.

Straatroof
Een 14-jarige jongen uit Breda werd zaterdag 28 januari 2017 omstreeks 14.45 uur het slachtoffer van een straatroof. Hij bevond zich op de ‘Tussen de Dijken’ nabij de kinderboerderij en moestuinen in Breda-Noord. Van achter een boom kwam een jongen op hem af die een mes in zijn rechterhand hield en hem daarmee bedreigde.

Hij moest zijn tas aan de straatrover afgeven. Hierna rende de dader weg in de richting van de wijk. Ook van deze overval wordt de 15-jarige verdacht.

In samenwerking met indebuurt Breda