Volledig scherm
drankrijder alcohol verkeer rijbewijs stock © Thinkstock

Drie rijbewijzen ingenomen bij alcoholcontroles in Teteringen en Breda

BREDA/TETERINGEN - Tijdens alcoholcontroles in Teteringen en Breda liepen acht automobilisten tegen de lamp. Het rijbewijs van drie bestuurders werd ingenomen omdat zij veel te veel gedronken hadden.

Van 20.00 uur tot 23.45 uur stonden agenten op de Oosterhoutseweg in Teteringen om te vontroleren. Bij drie blaastesten bleek dat de geteste automobilisten te veel gedronken hadden. Het ging om promillages van 0.63, 0.66 en 1.32. Van de laatste bestuurder is het rijbewijs ingenomen. Daarnaast werden bekeuringen uitgedeeld vanwege het niet dragen van een gordel, het veroorzaken van hinder of gevaar en drie keer voor het rijden door rood.

Ook op de Lunetstraat in Breda werd gecontroleerd. Dat gebeurde tussen 00.45 uur en 04.00 uur. Hierbij werden vijf automobilisten betrapt voor rijden onder invloed. Een beginnen bestuurder blies 0.84 promille en mocht zijn rijbewijs inleveren. Een ervaren bestuurder kwam zelfs op 1.9 promille uit. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen. Daarnaast kregen drie anderen bestuurders bekeuringen voor rijden onder invloed bij deze controle.

 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda