Volledig scherm
Corry Konings treedt op tijdens het Levenslied in Tilburg. © Beeld Werkt

Drie redenen waarom homo's dol zijn op Corry Konings

BREDA - Het optreden van Corry Konings voor de Venise Bar in Breda met Pinksteren bewees het nog maar eens: homo's zijn dol op Corry Konings. Een affectie die geheel wederzijds is. Maar waar komt deze liefde voor de koningin van het levenslied toch vandaan? Hieronder drie verklaringen.

1. Moeder aller homo's

Voor veel homoseksuele mannen is hun moeder de belangrijkste vrouw in hun leven. Zo organiseerde het homocafé 't Piggenhuis in Breda ooit eens een speciale GTST-avond. Hierbij konden homo's samen met hun moeder kijken naar de laatste seizoensaflevering van deze soap. 

Maar niet iedereen kan rekenen op de onvoorwaardelijke liefde van zijn ouders. Sterfte, maar ook het niet willen accepteren van iemands geaardheid kan dit in de weg staan. Corry is er daarentegen altijd. De zangeres omschreef zelf eerdere optredens bij de Venise Bar als een 'samenzijn van familie'.

2. Glitter glamour Corry

Daar waar Corry Konings verschijnt beginnen discoballen spontaan te draaien en regent het glitterconfetti. Zelf ziet de volkszangeres er ook altijd tiptop uit zonder dat het ooit 'te' wordt. Na meer dan veertig jaar op het podium te hebben gestaan weet deze vrouw dan ook hoe je een glamoureuze show in elkaar draait. Zelfs als dat podium niet meer is dan een kleine verhoging onder een partytent in de Halstraat. Al deze pracht en praal is op het lijf geschreven van een gemeenschap waarvan veel leden dol zijn op glitter en glamour.

3. Emotionele achtbaan

Het repertoire van Corry Konings bestaat uit zowel vrolijke meezingers als smartlappen. Wat de meeste van haar nummers met elkaar gemeen hebben, is dat ze gaan over de emotionele achtbaan die het leven is. Volgens de zangeres zelf de voornaamste reden van haar succes binnen de gay-community in Nederland. Zo zei ze hier eerder over tegen BN DeStem: ,,Het zijn liedjes uit het leven gegrepen en homo's kunnen ook heel gevoelig zijn."

Volledig scherm
Corry tijdens de Corry Koningsdag in Breda. © Edwin van de Merwe
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
  PREMIUM

  Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

  BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

 • Eric Hellemons (5%)
 • Rob Penders (13%)
 • Ruud Brood (46%)
 • Robert Maaskant (15%)
 • iemand anders... (21%)
4234 stemmen