Volledig scherm
Corry Konings treedt op tijdens het Levenslied in Tilburg. © Beeld Werkt

Drie redenen waarom homo's dol zijn op Corry Konings

BREDA - Het optreden van Corry Konings voor de Venise Bar in Breda met Pinksteren bewees het nog maar eens: homo's zijn dol op Corry Konings. Een affectie die geheel wederzijds is. Maar waar komt deze liefde voor de koningin van het levenslied toch vandaan? Hieronder drie verklaringen.

1. Moeder aller homo's

Voor veel homoseksuele mannen is hun moeder de belangrijkste vrouw in hun leven. Zo organiseerde het homocafé 't Piggenhuis in Breda ooit eens een speciale GTST-avond. Hierbij konden homo's samen met hun moeder kijken naar de laatste seizoensaflevering van deze soap. 

Maar niet iedereen kan rekenen op de onvoorwaardelijke liefde van zijn ouders. Sterfte, maar ook het niet willen accepteren van iemands geaardheid kan dit in de weg staan. Corry is er daarentegen altijd. De zangeres omschreef zelf eerdere optredens bij de Venise Bar als een 'samenzijn van familie'.

2. Glitter glamour Corry

Daar waar Corry Konings verschijnt beginnen discoballen spontaan te draaien en regent het glitterconfetti. Zelf ziet de volkszangeres er ook altijd tiptop uit zonder dat het ooit 'te' wordt. Na meer dan veertig jaar op het podium te hebben gestaan weet deze vrouw dan ook hoe je een glamoureuze show in elkaar draait. Zelfs als dat podium niet meer is dan een kleine verhoging onder een partytent in de Halstraat. Al deze pracht en praal is op het lijf geschreven van een gemeenschap waarvan veel leden dol zijn op glitter en glamour.

3. Emotionele achtbaan

Het repertoire van Corry Konings bestaat uit zowel vrolijke meezingers als smartlappen. Wat de meeste van haar nummers met elkaar gemeen hebben, is dat ze gaan over de emotionele achtbaan die het leven is. Volgens de zangeres zelf de voornaamste reden van haar succes binnen de gay-community in Nederland. Zo zei ze hier eerder over tegen BN DeStem: ,,Het zijn liedjes uit het leven gegrepen en homo's kunnen ook heel gevoelig zijn."

Volledig scherm
Corry tijdens de Corry Koningsdag in Breda. © Edwin van de Merwe
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. ‘Degradatie NAC zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen’
  PREMIUM
  Hup NAC

  ‘Degradatie NAC zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen’

  BREDA - De degradatie van NAC is natuurlijk een sportieve neergang. Maar die kan zomaar voor nieuw elan zorgen, denkt Iwan Maters van de Breda Loco’s. ,,Degradatie zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen.’’ NAC lanceerde maandag de seizoenkaartencampagne ‘De wereld zal nog niet vergaan, zolang de liefde blijft bestaan’. Een ode aan NAC, aan de iconen van de club. Na 24 uur stond de teller al op zo’n 1800 seizoenkaarten.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

 • Eens (80%)
 • Oneens (20%)
7453 stemmen