Volledig scherm
De eigenaren van De Beyerd, Mikel en Orson de Jongh proosten met AB InBev-directeur Nicolas Bartholomeeusen (m) op de verlengde samenwerking. © De Beyerd

Drie Hoefijzer Klassiek blijft een Bredaas biertje

BREDA - Café De Beyerd in Breda kan ook de komende vijf jaar zelf het gerenommeerde biermerk Drie Hoefijzers Klassiek blijven brouwen. De Beyerd heeft deze week de samenwerking verlengd met Bierbrouwerij AB Inbev. 

De Beyerd heeft sinds 2004 achter in de zaak een eigen brouwerij en maakt daar onder andere het Klassiek-bier, dat van origine werd gebrouwen in brouwerij De Drie Hoefijzers in Breda. De rechten voor dat bier liggen echter bij AB InBev, 's werelds grootste bierbrouwer en bekend van bieren als Hertog Jan, Dommelsch, Jupiler en Leffe.

Mikel de Jongh van De Beyerd: “We zijn blij dat we Drie Hoefijzers Klassiek volgens origineel recept kunnen blijven brouwen". Hij omschrijft de Klassiek als een ‘een donkerblond bier van het type Belgium Pale Ale, met een fruitig aroma, een zachte frisse smaak en een licht bittertje’.

“We vinden het geweldig dat De Beyerd door het brouwen van Drie Hoefijzers Klassiek het erfgoed van onze voormalige brouwerij in Breda in stand houdt en verlengen daarom graag onze samenwerking”, zegt Nicolas Bartholomeeusen, directeur van AB InBev in Nederland. 

  1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
    PREMIUM

    Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

    BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7562 stemmen