Volledig scherm
stockpzc stockadr politie aanhouding boete © Eldridge Pentury

Drie auto's en 16.000 euro in beslag genomen bij grote politiecontrole in Breda

BREDA - Bij een gezamenlijke controle van politie, Taskforce Zeeland-Brabant, CJIB, de Belastingdienst en de gemeenten Breda en Tilburg zijn donderdag drie auto's in beslag genomen en is een grote som geld 

Op een carpoolplaats in Breda werden tussen 07.00 en 13.00 uur in totaal 42 voertuigen gecontroleerd in het kader van een actie tegen de zogeheten ondermijning. Dat is de vermenging tussen boven- en onderwereld waar de politie prioriteit van maakt. 

Ondermijning gaat over Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Een man werd aangehouden omdat hij drugs bij zich had en 11.000 euro aan contanten waarvan hij de herkomst niet kon uitleggen. 

Verder wist de Taskforce nog eens 16.000 euro te innen en 3 auto’s in beslag te nemen. Er was speciale aandacht voor huurauto’s en het gebruik van handelaarskentekenplaten.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda