Volledig scherm
De drie uitgebrande auto's op het terrein van Visio De Blauwe Kamer aan de Galderseweg in Breda. © Gerlach Hochstenbach

Drie auto's bij Visio De Blauwe Kamer Breda uitgebrand, directeur: ‘Ik geloof niet in toeval’

BREDA - Op het terrein van Visio De Blauwe Kamer aan de Galderseweg in Breda zijn maandagavond rond 21.00 uur drie auto's in brand gevlogen. Directeur Erik van Ginhoven vermoedt dat ze moedwillig zijn aangestoken. ,,Ik geloof niet in toeval.”

Een medewerkster van De Blauwe Kamer, instituut voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking,  merkte de brandende auto's rond half tien op. ,,Ik was thuis toen ik erover werd geïnformeerd“, zegt directeur Van Ginhoven.

‘Geen idee’

Hij vertelt dat vorige week maandag ook al op het terrein een auto van een medewerker in vlammen opging. ,,Dat hebben we nog geweten aan een technisch probleem.  Maar met deze brand van maandagavond denk je toch aan iets anders. Je weet het natuurlijk nooit 100 procent zeker, maar ik geloof niet zo in toeval. Twee keer in twee weken, dit heb ik in de twintig jaar dat ik hier werk nog nooit meegemaakt.” Baldadigheid? Of is er wellicht iemand die een akkefietje heeft met Visio? Van Ginhoven kan zich bij dat laatste niks voorstellen. ,,Ik heb geen idee.”

De auto's zijn van medewerkers van Visio De Blauwe Kamer die maandag avonddienst draaiden. De schrik zit er aan de Galderseweg goed in. ,,Dit geeft natuurlijk een gevoel van onveiligheid. Het heeft heel veel impact op de medewerkers, maar ook op de cliënten die erg afhankelijk zijn van anderen.”

De alertheid is vergroot

Dinsdag gaat Van Ginhoven intern bespreken of er maatregelen moeten worden genomen. ,,Dat is natuurlijk lastig. We zitten hier op een groot terrein. Je kunt hier op zoveel verschillende manieren komen. Je gaat er niet vanuit dat mensen die iets kwaads van zins zijn, via de voorkant het terrein oplopen.”

,,We moeten goed kijken wat we gaan en kunnen doen. Wat er nu is gebeurd, zorgt er in ieder geval voor dat de alertheid is vergroot. Als je iemand ziet rondlopen die je niet kunt plaatsen, meld het", houdt Van Ginhoven in ieder geval voor aan zijn medewerkers.

De politie heeft dinsdag onderzoek gedaan op de plek waar de auto's in de hens zijn gegaan en in de buurt daarvan. Brandstichting wordt niet uitgesloten, aldus een woordvoerster van de politie.

In samenwerking met indebuurt Breda