Volledig scherm
Geen kerstconcert in de Chaam parochiekerk dit jaar. © Getty Images/iStockphoto

Drastisch besluit: geen kerstconcert meer in Chaam

CHAAM - De kogel is door de kerk. Het vertrouwde jaarlijkse kerstconcert van de koren en de harmonie in de parochiekerk is geschrapt van de plaatselijke evenementenkalender. “We namen dit drastische besluit vanwege de afnemende belangstelling van het publiek en de drukke agenda’s van de uitvoerenden”, legt de voorzitter van de werkgroep Guust van der Steen uit. 

In 1982 ging de eerste editie van de jaarlijkse kerstconcerten van start. Het was een initiatief van de harmonie en pastoor Wiel Ritzerfeldt. De concerten, aanvankelijk op tweede kerstdag en later op de zondag voor kerstmis, zorgden lange tijd voor een volle kerk. In de afgelopen jaren waren er echter nog maar nauwelijks honderd bezoekers. “Het einde van een mooie jarenlange traditie”, zegt Van der Steen met pijn in het hart. 

Alternatief

De werkgroep zit echter niet bij de pakken neer. Van der Steen: “We gingen op zoek naar een alternatief waarbij we toch een groot aantal Chamenaren met live kerstmuziek in aanraking kunnen brengen.” Inmiddels vond de werkgroep die gelegenheid. Vrijdagavond 14 december zingen zangvereniging Euterpe en het Parochieel Zangkoor namelijk in de twee Chaamse kerken tijdens de Moonlightshopping. “Bovendien treden er harpisten op en zijn er rondleidingen”, prijst Van der Steen aan. De Moonlightshopping begint vrijdag om 18.00 uur. Tot 21.30 uur zijn alle winkels en kerken open.

In samenwerking met indebuurt Breda