Volledig scherm
DJ Jantje (Jan Roovers) uit Zundert is de populairste act op schuurfeesten dit moment. Daarnaast draait hij vanuit zijn garage geregeld sets van een uur die hij live op Facebook streamt. Liefst 50.000 views per keer levert dat op. FOTO: RAMON MANGOLD/ PIX4PROFS © Foto: Ramon Mangold

Drama voor DJ Jantje: Facebook-dj uit Zundert moet stoppen met zijn livestreams

ZUNDERT - De Zundertse DJ Jantje (Jan Roovers) zit in zak en as. Donderdagavond liet hij via een een video aan zijn fans weten dat hij voorlopig geen livestream draaisessies houdt. ,,Na anderhalf jaar is er een einde gekomen aan 1,5 jaar DJ Jantje live op Facebook.”

,,Tja daar zitten we dan jongens”, zucht Jan in het begin van het filmpje. ,,Dit gaat hem niet meer worden.” Wat is er aan de hand? Meerdere malen werden zijn populaire Facebook-livestreams waarin Jan achter de knoppen stond door Facebook offline gehaald. 

,,Je mag niet zomaar iets van een andere artiest live op Facebook of social media delen”, vertelt Jan aan zijn fans. Waarna hij het even te zwaar krijgt. Zijn livestreams werden door honderden fans trouw gevolgd op iedere donderdagavond.

Quote

Na anderhalf jaar is er een einde gekomen aan 1,5 jaar DJ Jantje live op Facebook

Jan Roovers

Naar eigen zeggen werden eerdere filmpjes ook al offline gehaald en kreeg hij van Facebook een melding dat het verboden is volgens de Buma/Stemra-rechten om zonder toestemming muziek van andere artiesten via Facebook livestreams te draaien. Hij werd dan ook meerdere malen door Facebook gewaarschuwd hiermee te stoppen. Maar nu is er dus volledige radiostilte voor zijn Facebook -livestreams.

Doorgaan

De dj, met zijn gewonnen Party Award in de hand, bedankt al zijn fans voor het afgelopen anderhalf jaar en maakte naar eigen zeggen een geweldig groeiproces door. ,,Ik ga niet bij de pakken neerzitten en ga nieuwe mixtapes via Soundcloud online brengen.” Ook wordt er gekeken naar andere oplossingen door het team achter de dj. 

Gelukkig voor hem is Facebook sowieso niet de enige manier waarop de fans de Rijsbergse dj kunnen beluisteren. Inmiddels draait Jan op feesten door heel het land.

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.

In samenwerking met indebuurt Breda