Volledig scherm
Het gedeelte van Dorpstraat tussen Mouterijstraat en Annevillelaan ligt open. Er vindt riool- en bestratingswerk plaats. © Gerlach Hochstenbach

Dorpstraat Ulvenhout ligt weer open, ondernemers benadrukken: we zijn bereikbaar!

ULVENHOUT - Vorig jaar lag de Dorpstraat in Ulvenhout al een keer open vanwege rioleringswerk, nu is de doorgaande weg door het dorp opnieuw aan de beurt. Maar waar in 2017 ondernemers en bewoners nogal verrast werden, verloopt de communicatie met de gemeente nu stukken beter.

Tussen de rotonde bij de Mouterijstraat en de kruising met de Annevillelaan ligt de Dorpstraat open. Een deel wordt voorzien van een nieuwe riolering en wordt opnieuw bestraat.
De Dorpstraat fungeert als belangrijkste verkeersader van Ulvenhout. In de ochtend en aan het einde van de middag rijdt er een niet aflatende stroom voertuigen doorheen, veelal automobilisten uit Breda-Zuid van en naar de A58.
Dat verkeer wordt net als vorig jaar omgeleid via Slotlaan en Markdal om daarna richting Breda via Ulvenhoutselaan te gaan. 

Drempels

De maatregelen die de gemeente heeft genomen om in deze periode van bijna drie maanden – tot medio mei - de overlast voor het dorp te beperken zijn legio. Overal staan borden die weggebruikers duidelijk maken welke route ze moeten nemen. Om de snelheid van het doorgaande verkeer te beperken, zijn drempels aangelegd en geven snelheids-display's aan hoe snel of langzaam iemand rijdt.
De ondernemers van de Dorpstraat zijn blij dat al in een vroeg stadium overleg is geweest over de aanpak van de weg . “In eerste instantie zouden werkzaamheden in november en december plaatsvinden. Maar in september is, na overleg met ons, besloten om dat uit te stellen omdat de feestmaanden er aan kwamen”, zegt Sian Tjioe, secretaris van de Ondernemersvereniging Ulvenhout en eigenaresse van PR8 Shoes. Zij en andere ondernemers realiseren zich dat de klus geklaard moet worden. “Zoiets komt natuurlijk nooit goed uit, maar we willen er met z’n allen voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten dat we wel bereikbaar zijn. De communicatie met gemeente en aannemer is erg goed.” 

Quote

We missen nu toch wel klandizie. Vooral toevallige passanten zien we nu niet.

Sian Tjioe, secretaris van Ondernemersvereniging Ulvenhout


De vereniging heeft bij de invalswegen grote spandoeken opgehangen waarop staat dat de Dorpstraat is afgesloten, maar de winkels goed te bereiken zijn. “Want we missen nu toch wel klandizie. Vooral toevallige passanten zien we nu niet”, aldus Tjioe.

30 is de deal

Tegelijk met de werkzaamheden in de Dorpstraat start in de Ulvenhoutse Slotlaan de campagne ’30 is de deal’. De actie, waarvoor wethouder Boaz Adank morgen de aftrap geeft, moet automobilisten stimuleren op de omleidingsroute niet harder dan 30 kilometer per uur te rijden. 
Weggebruikers die hier aan mee willen doen moeten een app downloaden (Positive Drive) die automatisch registreert of je je aan de snelheid houdt. Met de actie zijn ook prijzen te winnen. In Prinsenbeek heeft de campagne er eerder voor gezorgd dat in 70 procent van de straten die meededen de snelheid met 4 procent is gedaald.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

  • Giovanni Korte (1%)
  • Gervane Kastaneer (5%)
  • Sydney van Hooijdonk (35%)
  • Sullay Kaikai (14%)
  • Mikhail Rosheuvel (3%)
  • NAC moet een nieuwe spits halen (39%)
  • Robert Mühren (2%)
2917 stemmen

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen