Jac van Gils, Toine Jansen en Hans van der Zanden zetten zich in om het oude kerkhof aan de Kerkstraat in Bavel te behouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jac van Gils, Toine Jansen en Hans van der Zanden zetten zich in om het oude kerkhof aan de Kerkstraat in Bavel te behouden. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Dorpsbewoners over oude kerkhof Bavel: ‘Levend monument mag niet verdwijnen’

BAVEL - Een paar oude, houten kruizen liggen op de grond. Afgebroken. En de verweerde, ijzeren toegangspoort is op slot. Het oude kerkhof in het hart van Bavel kan wel wat liefde gebruiken, vindt een aantal dorpsbewoners. ,,Dit is een prachtige plek, een levend monument dat bij Bavel hoort. Dat mag niet verdwijnen.”

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Breda