De compositietekening die werd gemaakt van de man die doorreed na een zwaar ongeval op de Hamdijk in Breda
Volledig scherm
De compositietekening die werd gemaakt van de man die doorreed na een zwaar ongeval op de Hamdijk in Breda © Opsporing Verzocht

Doorrijder Breda blijft drie maanden langer in voorarrest

videoBREDA - De 27-jarige man uit Breda die ervan wordt verdacht te zijn doorgereden nadat hij op 28 april een 79-jarige vrouw met rollator aanreed op de Hamdijk in Breda, blijft drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda woensdag bepaald. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

De Bredanaar reed de vrouw aan toen zij de Hamdijk wilde oversteken, na een bezoek te hebben gebracht aan haar dochter. Na het ongeval werd de man anderhalve week lang gezocht. Uiteindelijk gaf hij zichzelf aan nadat een compositietekening van hem werd getoond in het programma Opsporing Verzocht. 

De raadkamer besloot de man langer vast te houden vanwege de ernst van het misdrijf waarvan hij wordt verdacht - poging tot doodslag - en omdat het incident de rechtsorde heeft geschokt, aldus een woordvoerder.

Op de infographic is te zien hoe voorarrest precies werkt.
Volledig scherm
Op de infographic is te zien hoe voorarrest precies werkt. © Rechtbank

Volgens de advocaat van de man, Menno Buntsma, zou de man in paniek zijn doorgereden en een eind verderop zijn gestopt om terug te lopen naar de plaats van het ongeval. Daar zou hij mensen hebben zien staan. Toen de ambulance kwam zou hij weer terug zijn gegaan. Volgens Buntsma meldde zijn cliënt, getrouwd en vader van twee kinderen, zich lange tijd niet ‘uit schaamte’.

Een getuige meldde dat de man na de aanrijding, waarbij hij over het bekken van de vrouw reed, een stukje doorreed, waarna hij stopte naast een andere auto en een gesprek begon met de bestuurder daarvan. 

De 79-jarige Bredase raakte zwaargewond bij de aanrijding en moest meerdere operaties ondergaan.

In samenwerking met indebuurt Breda