Volledig scherm
Anette van Uytrecht, dochter van slachtoffer © Hart van Nederland

Doorrijder (27) die bejaarde vrouw ‘in paniek’ achterliet in Breda komt niet vrij, slachtoffer wéér onder het mes

BREDA - De 27-jarige man uit Breda die ervan verdacht wordt een 79-jarige vrouw te hebben achtergelaten nadat hij haar had aangereden, komt voorlopig niet vrij. Dat werd vrijdagochtend duidelijk in de rechtbank in Breda. De rechter-commissaris besloot zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen te verlengen. De man meldde zichzelf woensdagavond met zijn advocaat bij het politiebureau.

De recherche kwam de verdachte mede door tips op het spoor. Eerder op de dag werd in verband met het onderzoek naar de man al een auto in beslag genomen.

De politie liet dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht een compositietekening zien, waarna meerdere tips binnenkwamen en namen werden genoemd. Ook zijn merken van auto’s genoemd waarin de doorrijder zou hebben gereden.

‘Helemaal doorheen’

De verdachte is deze week verhoord. Zijn advocaat Menno Buntsma zegt dat hij in paniek is doorgereden maar dat hij later, een eind verderop in de wijk, toch is gestopt. ,,Hij is teruggelopen naar de plek van het ongeval en zag dat daar al enkele mensen stonden. Die hebben hem ook gezien. Toen de ambulance kwam is hij weer weggegaan.”

De verdachte zit er volgens Buntsma helemaal doorheen. Zijn cliënt is een gehuwde vader van twee kinderen. ,,Een gewone jongen met een gezin. Hij durfde het niemand te vertellen, heeft daarom zo lang gewacht. Hij vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd, vooral voor het slachtoffer en haar familie.”

Opnieuw operatie

Volledig scherm
De compositietekening van de doorrijder op de Hamdijk in Breda. © Opsporing Verzocht

De 79-jarige Bredase werd vorige week zondag aangereden, toen ze met haar rollator een straat overstak. Ze werd met zware verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. Ze heeft inmiddels meerdere operaties ondergaan en ligt nog steeds in het ziekenhuis. In de loop van vrijdag moet ze opnieuw onder het mes, zegt haar dochter Anette van Uytrecht.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de Bredase bestuurder onder meer van poging tot doodslag.

Bekijk hieronder de  video met Anette van Uytrecht in de Ochtendshow van deze krant.

In samenwerking met indebuurt Breda