BREDA, Pix4Profs/Joyce van Belkom. Huis van de Heuvel aan het mgr Nolensplein. Het pand word verbouwd en uitgebreid met een terras om het plein levendiger te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
BREDA, Pix4Profs/Joyce van Belkom. Huis van de Heuvel aan het mgr Nolensplein. Het pand word verbouwd en uitgebreid met een terras om het plein levendiger te maken. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Door drugs geplaagd café op Mgr. Nolensplein in Breda wordt woonpand

BREDA - Het precies een jaar geleden na een drugsvondst gesloten Bruin Caféke op het Monseigneur Nolensplein 23a in de wijk Heuvel in Breda wordt een woonpand. Dat meldt een woordvoerder van vastgoedbedrijf Orange Brick. De vastgoedinvesteerder heeft ook het ernaastgelegen pand op nummer 23, waar cafetaria Pink Panther in zit, overgenomen.

Het ligt in de lijn der verwachting dat beide panden een woonbestemming krijgen. ,,We gaan voor een zinvolle en duurzame invulling. De voorkeur gaat uit naar wonen. Het commercieel uitbaten van een pand op het Mgr. Nolensplein is lastig en heeft weinig kans van slagen”, aldus de zegsman van Orange Brick die wijst op het nabijgelegen en heringerichte Dr. Struyckenplein dat sinds enkele jaren het nieuwe winkelhart vormt van de wijk. ,,Maar de invulling van de twee panden hangt wel af van de welwillendheid van de gemeente.” 

In samenwerking met indebuurt Breda