Volledig scherm
De restanten van het frietkot van De Fer. © Peter Ullenbroeck

Door brand vernield frietkot van De Fer in Breda gesloopt

BREDA - Het frietkot van De Fer op het Jan Ingen Houszplein is niet meer. De tent is woensdagochtend volledig afgebroken door de slopers van Stolwerk. Of ie nog terugkeert, is hoogst onzeker.

Begin oktober vatte de snackkraam vlam. De 80-jarige uitbater Ferry Verstrepen wist net op tijd de zaak te ontvluchten. De rookschade bleek achteraf veel groter dan vooraf gedacht. Voor een herstart moest de kraam van de grond af aan opnieuw opgebouwd worden. Geraamde kosten: 1,5 tot 2 ton.

Geld dat Verstrepen niet heeft. De buurt en andere betrokken Bredanaars startten daarop een crowdfundingactie. Die liep de eerste dagen goed. ,,Maar we hebben er niks meer van gehoord”, verzucht zijn vriendin Yvonne van Erp.

Of De Fer zijn liefde voor het frietbakken nog oppakt? Dat is nog even onzeker. Een kleine maand geleden liet hij weten er nog geen punt achter te willen zetten, maar niet te weten hoe nu verder te gaan. Van Erp hoopt alsnog op een oplossing: ,,We betalen in ieder geval nog wel ons stageld op die plek.”

Volledig scherm
Het frietkot van De Fer is woensdagochtend gesloopt. © Perry Roovers/Maric Media
  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Breda