Volledig scherm
Bloemen voor deur gelegd, onderzoek is in volle gang © Tom van der Put / MaRic Media

Doodgestoken Megan (15) en verdachte waren bekenden van elkaar, bloemen voor ouderlijk huis

updateBREDA - In de Bilderdijkstraat in Breda is het onderzoek naar de dood van de 15-jarige Megan nog in volle gang. De leerlinge van het Bredase Onze Lieve Vrouwelyceum overleed maandag na een steekpartij. Een 16-jarige jongen zit vast als verdachte. Hij is een bekende van het slachtoffer, zo bevestigt de politie. 

Voor de woning waar de steekpartij plaatsvond staan op de ochtend na het drama een politiebusje en een politieauto. Bloemen en een brandende kaars zijn door onbekenden voor de deur van de woning gezet.

Volledig scherm
Steeds meer bloemen voor ouderlijk huis Megan (15), waar zij maandag om het leven werd gebracht © BN DeStem

De politie kon nog geen nadere mededelingen doen over de zaak. ,,Het onderzoek in de woning is nog niet afgerond", aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk dinsdagochtend. ,,Collega's zijn tot diep in de nacht bezig geweest met sporenonderzoek. Er zijn tien rechercheurs op de zaak gezet en ook nog medewerkers van de technische recherche.”

De verdachte is inmiddels, in aanwezigheid van zijn advocaat, voor de eerste keer verhoord. 

Bekijk hier wat politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk maandag zei over de steekpartij

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda