Volledig scherm
In Opsporing Verzocht laat de politie camerabeelden zien van de momenten voor en na de steekpartij in Breda waarbij Paul Pluijmert (23) om het leven kwam. © Politie

Dodelijke steekpartij Paul Pluijmert (23) in Breda bij Opsporing Verzocht

BREDA - In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedt de politie dinsdag 15 januari aandacht aan de dodelijke steekpartij die op zondag 4 november plaatsvond op de Adriaan van Bergenstraat in Breda. Omstreeks 04.00 uur stak een 36-jarige Bredanaar daar de 23-jarige Paul Pluijmert uit Dordrecht neer. Pluijmert overleed vlak daarna op straat aan zijn verwondingen. De verdachte werd aangehouden, maar de politie is op zoek naar personen die voor en na het incident contact hebben gehad met de verdachte.

Pluijmert stond met een paar vrienden te wachten op een taxi om hen naar huis te brengen. Toen ze zagen dat de Bredanaar een andere man sloeg, zeiden ze daar iets van. De Bredanaar, naar later bleek een bekende van de politie, kwam op hen af en stak Pluijmert met een mes, met fatale afloop. 

Even daarvoor had de Bredanaar al een 18-jarige man uit Dordrecht mishandeld.

Camerabeelden

Op camerabeelden is te zien dat de verdachte zowel kort voor als kort na het incident contact had met anderen. 

De politie is op zoek naar de twee personen die om 04.05 uur in de richting van de Hoge Brug liepen. Een minuut later renden ze richting de loempiakraam. Kort hierna komt de verdachte in beeld, die richting het zebrapad rent. 

Ook wil de politie graag in contact komen met de taxichauffeur die contact had met de verdachte, bij de taxistandplaats aan de Prinsenkade. Daar stond een witte taxi. De chauffeur daarvan stapte uit, liep naar de verdachte en gebaarde vervolgens.

Na de steekpartij had de verdachte contact met de inzittende(n) v an een witte Fiat 500. De politie wil weten wie dit zijn.

Opsporing verzocht wordt dinsdagavond uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur.

In samenwerking met indebuurt Breda