Volledig scherm
PREMIUM
De Tolbrug, dicht bij de plek van het dodelijke steekincident, waar ook een camera hangt. © Palko Peeters

Dodelijke steekpartij Breda: politie kreeg signaal van camerabewaking

BREDA - Over de identiteit van de 31-jarige verdachte die snel na de dodelijke steekpartij aan de Haven in Breda is opgepakt is nog niets bekend. De politie en het Openbaar Ministerie konden maandag nog geen update geven over de zaak. De dodelijke steekpartij zaterdagochtend rond 04.30 uur aan de Haven en de aanhouding moeten zich in een luttel moment hebben afgespeeld.

De politie postte op het moment van de steekpartij in de nabijgelegen Tolbrugstraat, op enkele tientallen meters van het incident. Dit volgens de regels van handhaving, waarbij de politie zich met name opstelt in straten naar het centrum toe, om niet al te zichtbaar in het centrumgebied aanwezig te zijn. Zoals burgemeester Paul Depla het verwoordt: ,,Het gaat niet om het zijn om er te zijn, maar om er te zijn als het nodig is.”

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda