Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen

Dode Bredase crimineel blijkt een van de verdachten van overval op bejaarde vrouw Bladel

BREDA / BLADEL - Een van de twee verdachten die in september vorig jaar een oude vrouw overvielen in haar woning in Bladel, is de crimineel die op 9 januari dood werd gevonden in een flat in Breda.

Dat maakte de politie woensdagochtend bekend.

Bekende

De politie kwam dankzij de eerdere link die zij vonden met medewerkers van de Rabobank en sporenonderzoek in Breda en Bladel tot de conclusie dat de man betrokken was bij de overval. De man was een bekende van de politie en kwam al eerder in beeld als mogelijke betrokkene. 

De dood van de man is nog niet opgelost. De politie geeft ook aan dat de twee zaken, in Bladel en Breda, los van elkaar staan en afzonderlijk van elkaar worden onderzocht. De andere dader van de brute overval wordt nog steeds gezocht.

Bij de overval in Bladel brak het tweetal ergens in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 september 2017 de deur open van het wooncomplex dat vastzit aan verzorgingstehuis RSZK Kempenland aan de Bladelse Rondweg. Daarna forceren ze op de eerste verdieping de voordeur van de vrouw. 

Mishandeld

Ze wordt flink mishandeld. Haar verwondingen worden dagen later getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Rond acht uur 's morgens - mogelijk uren na de overval - vindt een kennis haar. Buren hadden niets gehoord. De vrouw ligt dagen in het ziekenhuis met flink hoofdletsel.

Aanstaande dinsdag (30 januari) wordt in Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de zaak. Naast de 25-jarige man die op dinsdag 9 januari 2018 dood werd gevonden in een woning aan de Roeselarestraat in Breda zou ook de andere dader gezocht moeten worden in de regio Breda zegt het onderzoeksteam. 

Meer overvallen

Het team maakte vorige week meer details bekend over de overval. De politie houdt er onder meer sterk rekening mee dat de zaak in verband staat met een reeks van overvallen die vorig jaar werden gepleegd in Roosendaal, Venlo en Zundert. 

De daders zouden verder mogelijke voorverkenningen hebben gedaan en gebruik hebben gemaakt van een Jumbo-tas.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond vanaf 20.30 uur uitgezonden op NPO1.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda