Artwork bij Dan maar op de Bank door Bram de Bont
Volledig scherm
Artwork bij Dan maar op de Bank door Bram de Bont © Bram de Bont

DJ Da Huge brengt vanavond het NAC-gevoel naar de huiskamers

BREDA - Oude wedstrijd- en supportersbeelden, voor alle generaties bedoeld. Ondersteund door NAC-gerelateerde muziek. DJ Da Huge geeft vrijdagavond vanaf acht uur op gamersplatform Twitch het Avondje NAC een nieuwe, eigentijdse invulling. 

In drie kwartier wil hij het aloude NAC-gevoel naar de huiskamers gaan brengen. Supporters wordt opgeroepen het in hun geelzwarte tenue te aanschouwen vanaf hun bank. Vandaar ook de naam van het evenement: Dan maar op de Bank. 

De Bredase dj verzorgde inmiddels al een paar sets met verschillende thema's via Facebook en het gamersplatform Twitch. In de reacties werd onlangs een Avondje NAC geopperd. 

Kicken

Stadionspeaker Annie van Hooijdonk werd bereid gevonden de mix-vanavond af te trappen. ,,Dat vond ik zó kicken. Het idee is dat echte wedstrijdgevoel te creëren. Daar is Annie bij NAC natuurlijk een belangrijk onderdeel in", legt Hugo de Graaf, zoals DJ Da Huge echt heet, uit. 

Quote

Ik vond op YouTube nog een compilatie van de bekerwed­strijd tegen Ajax, die 4-2 in 2008. Die laat ik helemaal zien, die is zó vet

Hugo de Graaf, dj Da Huge
Volledig scherm
Hugo de Graaf, dj Da Huge © Margret Tielemans

,,Qua muziek moet je denken aan het clublied, Thijs van der Molen, Snollebollekes en Evert van Huygevoort. Qua beelden is het een mix van ongeveer 400 foto's, oude dvd's en YouTube. Denk aan wedstrijden en supportersacties. Ik denk dat er voor iedere NAC-supporter wel wat inzit.”

De beelden gaan chronologisch en eindigen zo ongeveer met NAC's laatste hoogtepunt: de promotie naar de eredivisie ten koste van NEC. ,,Ik vond op YouTube nog een compilatie van de bekerwedstrijd tegen Ajax, die 4-2 in 2008. Die laat ik helemaal zien, die is zó vet.”

Da Huge streamt dus via Twitch, maar ook hier is het spektakel te volgen. ,,Je ziet mij ook, maar het draait vooral om de gave beelden. En als er na drie kwartier nog steeds veel mensen kijken, kan er altijd nog een verlenging inzitten. Qua beelden heb ik ruim voldoende.”

In samenwerking met indebuurt Breda