Volledig scherm
© Foto René Schotanus/Pix4Profs

Dit wordt het nieuwe kunstwerk voor het gerechtsgebouw in Breda

BREDA - De laatste takken worden nog geïnstalleerd en het water moet nog uit de fontein gaan stromen, maar het gloednieuwe kunstwerk voor het gerechtsgebouw in Breda is bijna klaar. 

De opvallende rode boom staat pal in de voortuin van het nieuwe huis van Vrouwe Justitia. Het kunstwerk met de 'La Source' werd gemaakt door Pascale Marthine Tayou, een beeldend kunstenaar afkomstig uit Kameroen, die woont en werkt in België.

Volledig scherm
© Foto René Schotanus/Pix4Profs

De grote rode boom is tien meter hoog. Aan de takken hangen maskers, die 'de diversiteit van mensen uit alle culturen van over de hele wereld' moeten representeren. Nu staat de boom nog op het droge, maar straks wordt de stam een fontein. Volgens bouwconsortium InBalans de ideale plek ‘voor een moment van overdenking’.

Komende maand wordt het kunstwerk onthuld. Dan trekken ook de gebruikers in het pand. De Raad van Kinderbescherming gaat als eerste over: hun eerste werkdag in het gerechtsgebouw is 18 mei, laat het Openbaar Ministerie weten. Het Openbaar Ministerie heeft op maandag 28 mei de eerste werkdag op de nieuwe locatie. Voor de Rechtbank Zeeland-West-Brabant is dat op maandag 4 juni.

Hieronder hoe het kunstwerk er uiteindelijk uit moet komen te zien.   

Poll

Wat vindt u van de metershoge boom?

  • Een prachtige toevoeging aan de stad. (44%)
  • Niet om aan te zien. (56%)
1418 stemmen
Volledig scherm
© InBalans/Pascale Marthine Tayou
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda