Volledig scherm
© Eva Steentjes

Dit is de man die alles rond 3FM in goede banen moet leiden

BREDA - Wie alles rondom NPO 3FM in de gaten houdt, is Basyl de Groot. Hij is de zendermanager. "Ik moet alles in goede banen leiden en tegelijkertijd waarborgen waar 3FM voor staat."

De Groot vindt dat de zender in het verleden veel aandacht besteedde aan de dj's in plaats van aan de acties. Hij heeft dat veranderd. "De mensen die geld ophalen moeten een podium verdienen."

De zendermanager controleert niet alleen of alles loopt achter de schermen, maar kijkt ook of de sfeer in de stad goed is. "Dat is erg belangrijk. Er moet namelijk verbinding zijn met elkaar. Van de energie van de mensen krijg ik weer energie. Vooral van kinderen. Als ik een moeilijk moment heb, kijk ik naar een meisje dat haar spaarpot leegt bij het Glazen Huis en dan krijg ik weer energie."

Zo vindt De Groot het ook erg belangrijk dat dit jaar voor het eerst een 3FM Clubhuis is in de Mezz. "Zo kunnen mensen niet alleen bij het Glazen Huis kijken, maar ook in het clubhuis. Dat hoort bij de nieuwe richting die 3FM op is gegaan." In het clubhuis zijn ook diverse acties. Zo wordt vanmiddag geprobeerd om het wereldrecord polonaise dansen te verbreken.

In samenwerking met indebuurt Breda