Volledig scherm
Deze piper cub was betrokken bij het ongeluk in Willemstad. Dit is de PH-RED Piper PA-18-125 Super Cub (1950). © Vliegend Museum Seppe

Directeur Breda International Airport over crash Willemstad: ‘Gigantische impact voor vliegveldmuseum’

BREDA - Stef Have, directeur van Breda International Airport, spreekt in een reactie op de vliegtuigcrash in Willemstad van een ‘gigantische impact’ op het Vliegend Museum Seppe en een 'zwarte dag’.

,,Voor het vliegveldmuseum heeft dit een gigantische impact. Het museum is voorlopig gesloten. Dit raakt ons als community. Een zwarte dag”, aldus Have.

Bijeenkomst

De luchthaven houdt vrijdagmiddag een besloten bijeenkomst voor familie en nabestaanden van de slachtoffers en voor het personeel van luchthaven en museum. ,,De prioriteit voor ons ligt nu bij de familie en nabestaanden van de slachtoffers", aldus Have. ,,Voor hen hebben we een besloten samenzijn georganiseerd op het vliegveld. Onze gedachten gaan uit naar hen.”

Het vliegveld blijft, ondanks de crash, open, zo meldt de luchthavendirecteur. ,,Het vliegveld blijft open, omdat er veel nationale en internationale activiteiten zijn gepland.”

In samenwerking met indebuurt Breda