Volledig scherm
Deze piper cub was betrokken bij het ongeluk in Willemstad. Dit is de PH-RED Piper PA-18-125 Super Cub (1950). © Vliegend Museum Seppe

Directeur Breda International Airport over crash Willemstad: ‘Gigantische impact voor vliegveldmuseum’

BREDA - Stef Have, directeur van Breda International Airport, spreekt in een reactie op de vliegtuigcrash in Willemstad van een ‘gigantische impact’ op het Vliegend Museum Seppe en een 'zwarte dag’.

,,Voor het vliegveldmuseum heeft dit een gigantische impact. Het museum is voorlopig gesloten. Dit raakt ons als community. Een zwarte dag”, aldus Have.

Bijeenkomst

De luchthaven houdt vrijdagmiddag een besloten bijeenkomst voor familie en nabestaanden van de slachtoffers en voor het personeel van luchthaven en museum. ,,De prioriteit voor ons ligt nu bij de familie en nabestaanden van de slachtoffers", aldus Have. ,,Voor hen hebben we een besloten samenzijn georganiseerd op het vliegveld. Onze gedachten gaan uit naar hen.”

Het vliegveld blijft, ondanks de crash, open, zo meldt de luchthavendirecteur. ,,Het vliegveld blijft open, omdat er veel nationale en internationale activiteiten zijn gepland.”

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda