Deze West-Brabantse plaatsen doet de Vuelta allemaal aan in 2020

VideoBREDA - Brabant en Utrecht vormen samen het decor voor de start van de Vuelta in 2020. In de Grote Kerk van Breda maakte de Ronde van Spanje woensdag de precieze route bekend die de wielrenners hier afleggen.

In Utrecht begint de Vuelta met een ploegentijdrit. Vervolgens staan een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en finish in Breda op het programma. De data zijn nog niet bekend, maar de Vuelta begint vermoedelijk eind augustus.

Het is de tweede keer dat de Vuelta in Nederland van start gaat, eerder gebeurde dat in 2009 in Assen.

Etappe vanuit Den Bosch (tweede etappe)

Volledig scherm
De tweede etappe: Den Bosch - Utrecht.

De tweede etappe begint in Den Bosch en gaat via Heusden, de gemeente Altena, Zaltbommel en Maasdriel richting de Utrechtse Heuvelrug. Deze etappe gaat over 183 kilometer, de finish ligt bij het universiteitsterrein, het zogenoemde Science Park.

Breda - Breda

De derde etappe met een lengte van 194 kilometer, van Breda naar Breda, doorkruist West-Brabant. Het peloton doet naast Breda ook Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout, Drimmelen, Moerdijk, Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur aan. Alleen de gemeentes Geertruidenberg en Zundert vallen buiten de route. 

Volledig scherm
De derde etappe: Breda - Breda.
Volledig scherm
© Tom Hayes
  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda