Volledig scherm
De opening van het eerste tappunt van deze nieuwe reeks, bij Brede school De Mandt in Teteringen, door wethouder Miriam Haagh en de algemeen directeur van Brabant Water, Guïljo van Nuland. © Gemeente Breda

Dertig nieuwe watertappunten in Breda

KaartjeBREDA - Er komen dertig nieuwe watertappunten bij in Breda.  Die worden bijna allemaal nog dit jaar aangelegd. Het totaal aantal kraantjes in de openbare ruimte waar mensen iets kunnen drinken, komt daarmee op 43 in de gemeente. 

Woensdagochtend opende wethouder wethouder Miriam Haagh het eerste nieuwe tappunt van dit jaar bij  Brede School De Mandt in Teteringen. Op bijgaande kaart is te zien waar de overige punten komen. 

Niet zeker is of de geplande kraan bij de NHTV aan de Mgr. Hopmanstraat nog dit jaar wordt gerealiseerd. Bij de overige punten is dat wel het streven. Twee van de dertig nieuwe locaties zijn nog niet bepaald. Inwoners kunnen daarvoor suggesties doen bij de gemeente. 

De gemeenteraad had voor de zomer, bij de behandeling van de voorjaarsnota, een motie van D66 aangenomen om meer van dit soort tappunten te realiseren. Het doel van de uitbreiding is onder meer om op zoveel mogelijk plekken een alternatief te bieden voor frisdrank en op die manier overgewicht te voorkomen, met name bij jongeren.

Op het onderstaande kaartje zijn de watertappunten te zien.
Blauw: al bestaande watertappunten
Rood: nieuwe watertappunten

Volledig scherm
Watertappunt in park Valkenberg Breda. © Léon Krijnen

In samenwerking met indebuurt Breda