Sfeerbeheer met gastheren in Breda begon in de Visserstraat en bij de Hoge Brug en is nu uitgerold naar het gehele uitgaansgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeheer met gastheren in Breda begon in de Visserstraat en bij de Hoge Brug en is nu uitgerold naar het gehele uitgaansgebied. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Depla over sfeerbeheer in binnenstad: ‘Ik ben zeer tevreden’

BREDA - ,,Ik ben zeer tevreden”, reageerde burgemeester Paul Depla van Breda bij een eerste politieke evaluatie van sfeerbeheer in de stad. De gastheren van de SfeerBeheerGroep zijn sinds oktober actief in het uitgaanscentrum en dat werkt volgens Depla, die werd geflankeerd door politie, horeca en de stadsmarinier naar behoren. 

Afgekeken van Amsterdam, nu geland in Breda, Depla: ,,De resultaten zijn goed.” Stappers welkom heten en waar nodig de rust herstellen. Korte lijntjes met de politie, met cameratoezicht en niet in de laatste plaats ook met de portiers van de nachtzaken. Een inschatting maken: wat is het gevoel van de avond? Zijn er grote groepen in de stad? Het is, verduidelijkte teamchef Marco Smulders van politie donderdagavond de raadsleden, ‘informatiegestuurd’. Ook hij is blij met de inzet van de gastheren van sfeerbeheer. 

In samenwerking met indebuurt Breda