Depla: 'Ik zou willen dat het iedere dag Serious Request was'

BREDA - Met een groot eindfeest op het Chasséveld heeft Breda zaterdagavond afscheid genomen van 3FM Serious Request. Burgemeester Paul Depla, die de hele week allerlei acties bezocht en meermalen bij het Glazen Huis was, blikt zeer positief terug: “Ik zou willen dat het iedere dag Serious Request was”.

“De saamhorigheid en het positivisme die dit evenement losmaakt is ongekend," zegt Depla. "Breda, Brabant en Nederland kwamen massaal in actie." Bijzonder vond hij vooral de actie van de 6-jarige Tijn, die met zijn nagellak-actie 2,5 miljoen ophaalde voor Serious Request. "Hoe groots kan een kleine jongen zijn? Hij heeft laten zien wat we voor elkaar kunnen krijgen als we samen ergens de schouders onder zetten.”

Ook wethouder Boaz Adank kijkt met goed gevoel terug op Serious Request. “Breda is dagelijks landelijk nieuws geweest. De stad is schitterend aangekleed door Winterland. Het beeld van Breda als bruisende, gastvrije en prachtige stad staat hopelijk bij heel Nederland op het netvlies.”

De gemeente Breda gaat het evenement in samenwerking met de NHTV evalueren. Daarbij wordt zowel de economische als de maatschappelijke impact in beeld gebracht. De evaluatie is naar verwachting medio maart 2017 beschikbaar. 

In totaal gaat Serious Request de stad waarschijnlijk zo'n 7,5 ton kosten. De grootse kostenposten zijn de veiligheidsmaatregelen die genomen zijn (circa 280.000 euro) en de  bijdrage die Breda aan 3FM heeft betaald (250.000 euro).

In samenwerking met indebuurt Breda