Volledig scherm
© Facebook

Dennis (23) en Janey (21) over camerabewaking: ‘We zijn blij, maar voor Dennis is het te laat’

BREDA - Het aanscherpen van de politiesurveillance en het plaatsen van mobiele camera’s op de ‘onveilige’ Adriaan van Bergenstraat in Breda geeft Dennis van Dijk (23) een goed gevoel. Dennis werd afgelopen zaterdag na een stapavond bewusteloos en gewond aangetroffen op de parkeerplaats van de straat. Met een hersenschudding en geheugenverlies belandde hij in het ziekenhuis.

Een emotionele oproep van zijn vriendin Janey werd op sociale media massaal gelezen en gedeeld. Bruikbare tips heeft dit volgens de politie nog niet opgeleverd, maar het koppel heeft wel het gevoel alsof ze iets bereikt heeft.

“Er is nu gelukkig meer controle en ook meer beeldmateriaal voor achteraf”, laten Dennis en Janey weten in reactie op het plan van de gemeente en politie. “Voor Dennis is het te laat, maar wie weet haalt het wat uit voor toekomstige avonden.”

Gewelddadige berovingen
Vanaf komend weekend hangen er twee camera’s in de Adriaan van Bergenstraat om het gevoel van onveiligheid weg te nemen. Bewoners spreken van veel overlast in de straat door hangjongeren en drugsdealers.

De laatste tijd is vaker sprake geweest van gewelddadige berovingen in de straat, die aan de rand van het uitgaansgebied in het centrum ligt. “Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt”, stelde Marique de Bree, secretaris van de wijkraad, woensdag.

'Grote impact'
De gemeente betreurt en veroordeelt de mishandelingen, aldus een woordvoerder. “Die hebben een grote impact op de mensen die het overkomt. Daarom nemen we de signalen serieus en treffen we maatregelen.”

In samenwerking met indebuurt Breda