Volledig scherm
© Peter Sestig

'De Veestallen' komen terug in de Belcrum

BREDA - Richard van Velzen, de eigenaar van visrestaurant Blini in het Ginneken begint samen met zijn vrouw Sahila Lazrak een nieuw zaak aan de Speelhuislaan in Breda: Grand Café Restaurant De Veestallen, op de plek waar voorheen restaurant Het Packhuys gevestigd zat: ,,Een nieuwe stap.”

De naam stamt uit de historie van het pand, vertelt Van Velzen. ,,Vroeger zaten hier De Veestallen”, onderbouwt hij met een foto uit die tijd.  Handelaren die in de jaren twintig naar de veemarkt in Breda kwamen aten en overnachtten daar. Wat nog terug te zien in het glas in lood in de ramen, waar de runderkop nog in verwerkt is. ,,We geven De Veestallen terug aan de Belcrum."

Dringen

Volledig scherm
© Richard van Velzen (Blini)

Van Velzen is ook de man achter visrestaurant Blini aan de Ginnekenweg in Breda. En zijn vrouw Sahila Lazrak is onder andere bekend van restaurant Rosé. ,,Aan de zuidkant van de stad is het dringen. Dat terwijl het aanbod aan de noordkant van de stad niet zo groot is”, zegt hij over hun keuze om een eetgelegenheid in de Belcrum te beginnen. ,,Het is wel een ander concept dan Blini. De Veestallen is bedoeld voor een breder publiek. Denk aan een Frans grand café en brasserie”, aldus Van Velzen. Een toegankelijk menu, met klassiekers als fruits de mer, runderbavette of crème brûlée. ,,Maar ook een compleet viergangenmenu voor 29,50 en daarnaast een flink aanbod aan internationale gerechten. Het wordt vers en eigentijds.”

,,We hebben goed vertrouwen”, zegt hij over de nieuwe plek. Grand Café Restaurant De Veestallen krijgt zeventig zitplaatsen. Het streven is dat het restaurant eind april geopend wordt.

Appartementen

Maar er staat meer te veranderen voor het pand aan de Speelhuislaan 150, dat al een tijdje in de steigers staat. Het pand bestaat nu uit twee lagen: op de eerste verdieping was hotel De Fabriek gevestigd. ,,Die verdieping wordt nu gestript. En daar komt nog een derde bouwlaag bovenop”, zegt de pandeigenaar. De verdiepingen worden omgeturnd tot zes appartementen, volgens Sestig bedoeld voor ‘jongwerkenden’. ,,We hopen in april of mei klaar te zijn met de bouw”, aldus de eigenaar van het gebouw. ,,Een oppepper voor de buurt." 

Volledig scherm
© Peter Sestig
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda