Volledig scherm
PREMIUM
Uitzicht vanaf 60 meter hoog op de Grote Markt. © Pix4Profs/René Schotanus

De toren beklommen: eindelijk een ‘echte’ Bredanaar

TOERIST IN EIGEN STADBreda barst van de activiteiten voor toeristen. Maar Bredanaars zelf ondernemen die vaak niet. Deze zomer gaan onze verslaggevers als ‘toerist in eigen stad’ op pad. Vandaag: de beklimming van de toren van de Grote Kerk.

Stadsgids Jan Joosen van Gilde de Baronie begint hard te lachen als ik vertel dat ik al meer dan een kwart eeuw in Breda woon en nog nooit de toren van de Grote Kerk beklommen heb. “Haha, jij bent de enige niet. Dat geldt voor negentig procent van de Bredanaars.”

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda