Volledig scherm
PREMIUM
Het T-Huis in het Valkenberg. © Stadsarchief Breda/Johan van Gurp

De T-Huis-verwijten beginnen pijn te doen

BREDA - Wanneer halverwege september het woord ‘onteigenen’ in de raadszaal van Breda valt, vinden Pierre, Astrid en Rudi de Jonge het welletjes. Wéér is het T-Huis in het Valkenberg onderwerp van debat. Wéér krijgen ze het verwijt dat ze er met de pet naar gooien als het om het onderhoud van het Bredase paviljoen gaat. Een jaar ettert de affaire door, maar blijven ze stil. Nu willen ze hun verhaal vertellen. De verwijten beginnen pijn te doen.

Volledig scherm
Astrid en Pierre de Jonge jr., samen met hun broer Rudi eigenaren van het T-Huis in het Valkenberg in Breda. © BN DeStem

Na het overlijden van hun moeder in 2009 worden Pierre, Astrid en Rudi eigenaar van het T-Huis. Het paviljoen van architect John Körmeling was gebouwd door hun vader, die een jaar na de opening in 2002 is overleden. De afgelopen jaren bevinden ze zich in een conflict met de exploitant, Marike Schellekens, over het onderhoud. Dat is volgens de uitbaatster in alle opzichten nalatig. De gemeente Breda wordt ook bij de ruzie betrokken, want is eigenaar van de grond. De ruzie komt breed uitgemeten in de krant, maar de erfgenamen laten niets van zich horen. Waarom?

In samenwerking met indebuurt Breda