Volledig scherm
PREMIUM
De kermis op het Chasseveld in Breda. © Pix4Profs / Joris Knapen

De strijd om het karakter van de Bredase kermis is begonnen

BREDA - Er komt in Breda een stichting die zich alleen maar gaat bezighouden met de organisatie van de kermissen in de stad. Daar is de gemeenteraad het intussen wel over eens. Maar over de vraag hoe de kermis van de toekomt er moet uitzien is het laatste woord nog niet gezegd, al is de traditionele variant voorlopig nog niet uit beeld.

Er zijn raadsleden, zoals D66’er Joek van Pul, die eigenlijk wel een beetje klaar zijn met de hedendaagse kermis: veel lawaai, een ‘wedstrijd van de langste, de grootste, etcetera’. Hij maakte zelfs even de vergelijking met het vuurwerkdebat dat nu in heel Nederland plaatsvindt. ,,Kunnen we dat lawaaierige niet vervangen door techniek die de 21ste eeuw typeert?’’ vroeg Van Pul zich af.

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda