De Rooi Pannen neemt Seeligkazerne over: onderwijs op militair terrein

videoBREDA - Waar nog geen twee jaar geleden militairen liepen, lopen nu studenten. De Seeligkazerne is omgebouwd tot hogeschool De Rooi Pannen. Een wereld van verschil.

,,Als je zeeziek wilt worden, moet je hier eens kijken.” Steven van Ringelestijn wijst op de radiator aan de muur  van het Klein Arsenaal. Die lijkt iemand goed dronken aan de stenen muur te hebben bevestigd, schuin als-ie hangt. ,,Maar het is de muur die uit het lood staat. Bijna een meter verval, van de ene hoek van het gebouw naar de andere”, zegt de directeur mbo Toerisme en Vrije Tijd van De Rooi Pannen.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda