Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag. © StreetView

De Raad van State: laatste redmiddel tegen ongewenste weg of windmolens?

BREDA - Voor actievoerders die strijden tegen de komst van windmolens langs de A16 en de aanleg van de N629 tussen Oosterhout en Dongen wordt het een spannende dag. Provinciale Staten besluiten vandaag namelijk of deze projecten doorgaan. Mocht dat het geval zijn, dan hebben sommige actievoerders al laten weten dat ze meteen in beroep gaan bij de Raad van State. Maar heeft dat zin?

Als de Staten instemmen met de plannen, dan is de race wat de provincie betreft gelopen. ,,Maar volgens goed Nederlands gebruik bestaat daarna nog de mogelijkheid voor mensen om bezwaar te maken bij de Raad van State’’, zegt woordvoerster Catelijne Thomassen van de provincie.

  1. Vrouw uit Breda overleden tijdens 112-storing, omstanders probeerden ambulance te bellen
    Update

    Vrouw uit Breda overleden tijdens 112-sto­ring, omstanders probeerden ambulance te bellen

    Een vrouw is afgelopen maandag thuis in Breda overleden tijdens de landelijke 112-storing. Dat bevestigt de Regionale Ambulance Voorziening Midden-West-Noord Brabant tegenover BN DeStem na eerdere berichtgeving van RTL Nieuws. De NAV wil echter geen direct verband koppelen tussen de dood van de vrouw en de 112-storing. ,,We leven mee met de nabestaanden. We betreuren dat de storing ervoor heeft gezorgd dat 112 een aantal uren niet bereikbaar was.‘’

In samenwerking met indebuurt Breda