Volledig scherm
PREMIUM
Feestelijke opening van het nieuwe pand van Werk aan de Wijk in Breda -Noord. Foto: Pix4Profs/Joyce van Belkom © Pix4Profs/Joyce van Belkom

De ondergang van Werk aan de Wijk in Breda. Wat ging er fout?

BREDA - Onverwacht valt vorige week donderdag het doek voor het Bredase welzijnsproject Werk aan de Wijk. Oorzaak: een plotseling opduikend en fataal tekort op de begroting. In een klap is het einde verhaal voor de medewerkers van onder meer de zwerfvuilbrigade, het naaiatelier, de fietsenwerkplaats en de ‘formulierenbrigade’.

Quote

Waar moet ik nu op terugval­len?

Thea van der List

,,Bizar. In maart van dit jaar onthult wethouder Boaz Adank het naambord van Werk aan de Wijk aan onze nieuwe gebouw. En drie maanden later, moet ik tegen iedereen die daar ons werkt zeggen: ‘Deze wereld stopt voor u’. Dat is toch bar en boos?” Leo van den Berg, de voorzitter van de Wijkraad Breda-Noord en bestuurslid van Werk aan de Wijk, zit lelijk in zijn maag met de abrupte ondergang van het lokale welzijnsproject’’.

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.

In samenwerking met indebuurt Breda