Volledig scherm

De Nassau schakelt tijdens Election Night live met de VS

BREDA - Tijdens de ‘Election Night’ op de Bredase school De Nassau is dinsdag 8 november een live-verbinding met enkele Bredanaars die dan in Washington zijn. Elk uur zullen ze vertellen hoe ze de presidentsverkiezingen ervaren die op die dag gehouden worden.

De Nassau houdt de Election Night in samenwerking met BN DeStem. De avond is bedoeld voor zowel leerlingen als andere geïnteresseerden. De avond duurt van 19.30 uur tot 01.00 uur en is in het gebouw aan de De La Reijweg 136.

In het auditorium van De Nassau is een inhoudelijk programma, waar onder anderen bestuurskundige Paul Frissen en de Bredase burgemeester Paul Depla geïnterviewd zullen worden over de strijd tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton. Verder is in het auditorium een paneldiscussie met een aantal Amerikanen dat in Breda woont en houdt Paul Verhagen (verbonden aan het ministerie van Buitenlandse Zaken) een lezing over de rol van social media in de verkiezingscampagne.

In diverse klaslokalen zijn op de avond workshops over debatteren en het schrijven van speeches. Ook wordt er een les over de Amerikaanse geschiedenis gegeven. In de aula zijn op grote schermen live tv-uitzendingen te volgen en er zijn hapjes en drankjes te krijgen. Tussendoor zijn er optredens van de Bredase bands Slack Alice en Tasty GrOOve, ook is er een dj.

De entree voor de Election Night bedraagt 2 euro. Van tevoren aanmelden is verplicht. Dat kan via deze pagina.

In samenwerking met indebuurt Breda