De magische klank van de Grote Bom in Breda

Nationale KlokkenluidersdagBREDA - ,,Nee, nee, nee”, roept Cora van Beek als ze boven in de Grote Toren de touwen van de Nassauklok grijpt. ,,Natuurlijk ken ik ook die filmbeelden. Ik moet er altijd om lachen. Maar nee, als ik de klok luid, word ik niet met touw en al de toren in geslingerd. Ik blijf keurig met twee benen op de grond.”

Cora van Beek is klokkenluider. Sinds 2007 is ze lid van het nu vijftien jaar oude Klokkenluiders Gilde Breda. Een functie die: ,,In eerste instantie niet zo voor de hand lag.” Klokkenluiders? Dat zijn geen vrouwen, maar stevige mannen. Daar zijn spierballen voor nodig, toch?

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda