Volledig scherm
Mooie slogan bij winkelcentrum De Lunet.

De Lunet in Breda via online veiling te koop aangeboden

BREDA - Winkelcentrum De Lunet in Breda wordt op donderdag 24 november via een online veiling te koop aangeboden. Dit gebeurt via Van der Stap Notarissen in Rotterdam.

Uit een notariële akte die in verband met de veiling is opgesteld, blijkt dat ABN Amro de opdrachtgever voor de veiling is. De hypotheek voor het winkelcentrum loopt bij die bank. Volgens de akte zouden de eigenaren niet aan hun verplichtingen voldoen.

De eigenaren van het winkelcentrum, dat gevestigd is op de hoek van de Tramsingel en de Lunetstraat, zijn de Van Deursen Groep en Interesting Vastgoed. Woordvoerder Joost Ploegmakers wilde woensdag geen commentaar geven op de kwestie.

De veiling vindt plaats op het moment dat de eigenaren nog in een juridische procedure met de gemeente Breda verwikkeld zijn. In hoeverre de veiling daar invloed op heeft, is niet duidelijk.

De Van Deursen Groep en Interesting Vastgoed kochten het winkelcentrum in 2006. Later bleek dat de de gemeente de bestemming van de locatie ging veranderen van 'detailhandel' naar 'kantoren en woningen'. Daardoor heeft het winkelcentrum geen toekomst.

De eigenaren hebben vervolgens een schadeclaim bij de gemeente Breda ingediend van circa 10 miljoen euro. De gemeente stelt zich echter op het standpunt dat de eigenaren hadden kunnen weten dat de bestemming op de locatie zou veranderen. De eigenaren bestrijden dat. Ze werden daarover begin dit jaar in het gelijk gesteld door de rechter. De gemeente ging tegen die uitspraak in beroep en die zaak loopt nu nog steeds.

Eerder heeft de gemeente overigens aangegeven de schadeclaim van rond de 10 miljoen euro veel te hoog te vinden. De gemeente heeft zelf laten berekenen dat het schadebedrag circa 500.000 euro zou zijn.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Breda