Volledig scherm
PREMIUM
De Lunet in Breda © BN DeStem

De Lunet blijkt een spijtzwam voor Bredase raad. Waarom?

BREDA - Op een spectaculaire wijze zijn oppositie en coalitie in de raad van Breda donderdagavond met elkaar in botsing gekomen tijdens een debat over de toekomst van winkelcentrum De Lunet. De vonken spatten er af. Maar waarom is dit debat zo verhit? Waar gaat het eigenlijk over?

Het gaat níet over de vraag of Breda een schadeclaim moet betalen aan de eigenaren van De Lunet. Daar hebben rechtbank en Raad van State al antwoord op gegeven: ja, de gemeente moet over de brug komen. Waar het wél over gaat is de vraag: waarom vindt het college het niet langer een probleem dat er weer winkels worden gevestigd in het complex? Dat is een terechte vraag, want enkele jaren geleden werd detailhandel in De Lunet taboe verklaard.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda