De luide roep om de wapenstok klinkt ook bij de boa’s in Breda

BREDA - Boa's staan in de frontlinie. Maar ze hebben nog steeds een lege riem: wapenstok of pepperspray ontbreken. Ze vinden dat ze zich niet voldoende kunnen verdedigen als ze met geweld te maken krijgen.  De boa's in Amsterdam komen daarom in actie.  Ook in Breda klinkt de luide roep om betere bescherming.

Yvonne, 21 jaar oud, uit Roosendaal. Marinho, 22, uit Hoogerheide. Twee jonge buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), respectievelijk twee en drie jaar in dienst van de gemeente Breda. Ze maken het mee op straat: de agressie, zowel verbaal als non-verbaal, het fysieke geweld. Yvonne: “We komen vaak in situaties terecht waarbij je denkt: had ik nu maar een wapenstok.” 

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda