De voormalige CDA-raadsleden Els Groeneweg en Peter Elbertse stonden vorig jaar aan de basis van de nieuwe partij Volmondig Ja in Breda. Peter Elbertse gaat door met de partij. Els Groeneweg is gestopt vanwege een verhuizing naar buiten Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige CDA-raadsleden Els Groeneweg en Peter Elbertse stonden vorig jaar aan de basis van de nieuwe partij Volmondig Ja in Breda. Peter Elbertse gaat door met de partij. Els Groeneweg is gestopt vanwege een verhuizing naar buiten Breda. © Joyce van Belkom

De lokale partijen in Breda geven het niet op

BREDA - De vijf Bredase politieke partijen die in maart te weinig stemmen kregen om in de gemeenteraad te komen, geven het niet op. Een half jaar na de verkiezingen zijn ze nog steeds actief en bereiden zich zelfs al voorzichtig voor op 2022.

 1. De zo gekoesterde bomen van Nelly (89) verhuizen van balkon in Breda naar bos bij Made
  PREMIUM

  De zo gekoester­de bomen van Nelly (89) verhuizen van balkon in Breda naar bos bij Made

  ,,Laten we het woord ‘onkruid’ uit onze vocabulaire schrappen.” De bijna 89-jarige Nelly Goldstein koestert alles wat leeft. Ze groeide op in het toenmalige Nederlands Indië en maakte aan den lijve de verschrikkingen van de oorlog mee. Na veel omzwervingen kwam ze ruim tien jaar geleden in Breda terecht. Nu gaat ze van haar appartement in IJpelaar naar een volgende fase in haar leven, een zorgcomplex.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstratie Eindhoven
  Play

  Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstra­tie Eindhoven

 2. Acupuncturisten willen open: 'We worden niet serieus genomen'
  Play

  Acupunctu­ris­ten willen open: 'We worden niet serieus genomen'