De voormalige CDA-raadsleden Els Groeneweg en Peter Elbertse stonden vorig jaar aan de basis van de nieuwe partij Volmondig Ja in Breda. Peter Elbertse gaat door met de partij. Els Groeneweg is gestopt vanwege een verhuizing naar buiten Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige CDA-raadsleden Els Groeneweg en Peter Elbertse stonden vorig jaar aan de basis van de nieuwe partij Volmondig Ja in Breda. Peter Elbertse gaat door met de partij. Els Groeneweg is gestopt vanwege een verhuizing naar buiten Breda. © Joyce van Belkom

De lokale partijen in Breda geven het niet op

BREDA - De vijf Bredase politieke partijen die in maart te weinig stemmen kregen om in de gemeenteraad te komen, geven het niet op. Een half jaar na de verkiezingen zijn ze nog steeds actief en bereiden zich zelfs al voorzichtig voor op 2022.

"Het enthousiasme is er nog steeds. We hebben zaterdag een bijeenkomst gehad en er is genoeg animo om door te gaan richting de verkiezingen van 2022. Wij onderzoeken nu in welke vorm we dat doen", zegt Peter Elbertse, die lijsttrekker was bij Volmondig Ja. De partij - opgericht door een aantal ex-CDA'ers - haalde in maart 1.430 stemmen, ruim 400 te weinig voor een zetel.

In samenwerking met indebuurt Breda